800 Dolara Blues Ekipmani

Oncelikle, http://kerem.koseoglu.info/docview.aspx?cat=mus&id=136&format=html adresindeki rehberi okumani tavsiye ederim. Yazinin ilk iki bolumunde gitar & pedal & amfi secimi hakkindaki temel ipuclari var.

Gitar hakkinda uzaktan tavsiye vermek zor, zira calip gormek lazim. Zaman zaman insani sasirtacak kadar kotu orijinal Gibson Les Paul`ler, ve insani sasirtacak kadar iyi Squire`lar cikabiliyor. Yukaridaki yazida da belirttigim gibi, yaninda bilen birini gotur.

Yine de elimden geldigince yardimci olayim… 800 YTL (yaklasik 500 USD); hem gitar hem de amfi icin pek yuksek bir butce degil acikcasi. Ama cok kotu de sayilmaz 😉 Daha once bu fiyata gitar + amfi almak isteyen bir arkadasimla birlikte Senkop Muzik`den bir Yamaha Pacifica ve bir Laney amfi almistik. Yanlis hatirlamiyorsam modelleri de sunlardi: Yamaha Pacifica 112 (290 EUR – http://www.senkop.com.tr/urun/76/yamaha-pacifica-112-jx-jmx.htm ) ve Laney LX 20 (125 USD – http://www.senkop.com.tr/urun/1594/laney-lx-20.htm ). Ancak; bu amfinin Crunch tonu sert tonlarin yaninda cok zayif kalacaktir. Her ne kadar Clean tonlarin daha onemli oldugunu soylemis olsan da, elektro gitarin verdigi durtuyle ara sira sert tonlar almak isteyecek olursan pedal destegi gerekecektir. Genel olarak; Pacifica fena bir gitar degildir ve Stratocaster karakterinde bir ses uretecektir.

Eger Strat`dan ziyade Les Paul civari bir Sound`u tercih edersen, (satan dukkanin adini hatirlamiyorum ama) J&D Brothers (http://www.jandd-guitars.com ) cok temiz Les Paul imitasyonlari uretiyor, onlara da bir goz atabilirsin. Zamaninda ben de LS-4 modelini almistim ve evde yatan Ibanez JEM`e ragmen uzun sure sahnede kullandim. Artik American Gibson Les Paul aldigim icin calmiyorum, govdesinde bazi vuruklar var ama sesi hala gayet iyi. Buyuk konserlerde yedek gitar diye onu goturuyorum. Vuruklari olmasa sana satayim derdim 😉 Bu gitara en iyi Marshall amfi gider; senin icin sadece Clean Tone onemliyse yukaridaki Laney ile de deneyebilirsin.

Les Paul seviyorsan; Zuhal Muzik`de satilan Epiphone`lari da mutlaka dene derim. Gibson`un alt modeli olan Epiphone, zaman zaman Gibson`a bile kafa tutabilecek modeller uretiyor. En son amfi almaya gittigimde, amfi test etmek icin caldigim Gibson Les Paul cop gibi bir ses verirken, alternatif olarak denedigim Epiphone Les Paul piril piril ses veriyordu. Ideal amfi secimi yine Marshall olacaktir; ama Clean tonda Laney de idare eder.

Bunlar haricinde piyasada bircok marka var ama denemediklerim hakkinda konusmak istemiyorum.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a comment